facebook
Home » Blog » Comunicat: Upgrade planificat al datacenter-ului efectRO

Comunicat: Upgrade planificat al datacenter-ului efectRO în week-end-ul din 26-27 Ianuarie

Sumar

În luna ianuarie cel mai important obiectiv pentru datacenter-ul efectRO este înlocuirea planificată a router-elor (network core router) și a switch-urilor. Motivul? Router-ele și switch-urile sunt componente foarte importante în orice rețea complexă (în special într-un datacenter) și determină în mod crucial indicatorii legați de traficul de date. Dorim să vă informăm din timp că:

  • Modificarea configurației va avea loc în week-end-ul 26-27 Ianuarie.
  • Odată cu implementarea noii configurații veți beneficia de acces la o infrastructură mai performantă.
  • Aceste modificări nu vor afecta disponibilitatea serviciilor noastre.

Ce îmbunătățiri planificăm pentru datacenter-ul efectRO

efectRO a achiziționat și va pune în funcțiune două routere de ultimă generație. Cele două routere vor funcționa în paralel pentru asigurarea redundanței și a unui maxim de fiabilitate.

Router-ele vin echipate cu procesoare de ultima generație si memorie DDR4 asigurând un throughput de circa 80Gbps.

De asemenea, vom înlocui switch-urile actuale cu noile switch-uri din gama Cisco Catalyst 4948E și Dell Networking S4810.

Care sunt beneficiile acestui upgrade?

Chiar dacă router-ele și switch-urile folosite de efectRO în ultimii ani au fost periodic upgradate și pot face față traficului de date actual, am dorit să investim proactiv pentru a putea pune la dispoziția clienților și partenerilor noștri o infrastructură capabilă să facă față chiar și exigențelor celor mai îndrăzneți visători.

La finalul acestui proces, datacenter-ul nostru își va mări capacitatea de switching de circa cinci ori: de la 560 Gbps la 2400 Gbps.

În același timp, dorim să reducem amprenta energetică a datacenter-ului efectRO. Echipamentele de ultimă generație au consum de circa patru ori mai redus în comparație cu echipamentele utilizate de efectRO până acum.

Cu toate că reducerea consumului de curent electric nu va fi direct sesizabilă pentru majoritatea clienților noștri, în cadrul companiei ne-am propus dintotdeauna să inculcăm un spirit de responsabilitate și o doză sănătoasă de frugalitate.

Când se vor produce aceste modificări & la ce te poți aștepta?

Noile componente ale rețelei au fost deja puse în funcție în paralel cu cele vechi, pentru a nu interfera cu activitatea clienților și partenerilor noștri. Testele arată că rețeaua noastră funcționează impecabil în noua configurație.

efectRO va trece definitiv la noua configurație în zilele de 26-27 ianuarie (în week-end).

Șansele să apară probleme care să ducă la întreruperea serviciilor noastre sunt aproape nule. În cazul în care acestea totuși vor apărea, echipa tehnică va putea trece oricând pe vechea configurație până la rezolvarea acestora. Nici în acest scenariu pesimist nu vor exista întreruperi mai mari de 3-5 minute.

Cu stimă,
Bogdan Ciotlăuș
Director executiv efectRO